Hastacon


Imprimir canciónEnviar corrección de la canciónEnviar canción nuevafacebooktwitterwhatsapp

Mr Scoffy Boxvood Greathillheir, conegut per Esbi per distingir-lo del seu germà, el poeta Horace Greathillheir, va ser el destinatari del primer sobre que va arribar en tren correu a Hastacon. Aquell dia, 27 de novembre de 1877, Esbi Greathillheir, que tenia uns seixanta anys, va sentir la profunda emoció de comprovar que el món canviava a gran velocitat: a la mateixa estació del corredor d'Hastacon, on va acudir amb els amics a esperar aquell tren històric, va morir d'un infart sense tenir temps d'obrir el sobre que era en ell mateix, en tant que inaugurava el modern servei postal ràpid, un símbol i una promesa de futur. Què deia la carta no es va saber mai ni va importar tant com el fet que hagués, per fi, arribat: ja en aquell cas, el sobre era el missatge.
Dediquem aquest disc a la memòria d'Esbi Greathillheir i els hastaconins de la seva època, que formaven una comunitat pacífica, civilitzada i partidària del progrés de la ciència i la tècnica, la justícia, la llibertat, el cultiu de les arts i els plaers de la vida, una societat d'homes amb autonomia personal significativa i esperit solidari, mirada pròpia i lliure, enciclopèdics de l'art humà de viure. I està clar, vivien bé.
El món, òbviament, no ha rodat com ells esperaven. Hi falta Hastacon i hi sobren moltes coses. A l'era de l'e-mail, fins i tot els sobres sobren.


Autor(es): Carles Hereu